Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Google Adwords Μέρος Δεύτερο


Θα συνεχίσουμε το άρθρο μας για τα Google AdWords.
Θα δείξουμε step-by-step πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν λογαριασμό και να δημιουργήσουμε τη δική μας καμπάνια.

 Μπαίνουμε στη σελίδα https://adwords.google.com/
Κατόπιν φτιάχνουμε το λογαριασμό μας, είτε χρησιμοποιώντας το gmail μας, είτε χρησιμοποιώντας κάποιο άλλο δικό μας email. Για την δεύτερη περίπτωση, θα δώσουμε επιπλέον πληροφορίες για τη ζώνη στην οποία βρισκόμαστε και θα λάβουμε ένα επιβεβαιωτικό mail στη διεύθυνση που δηλώσαμε, για να ενεργοποιήσουμε τον λογαριασμό μας.

Πλέον μπορούμε να εισέλθουμε στην υπηρεσία AdWords, χρησιμοποιώντας και πάλι τον σύνδεσμο, https://adwords.google.com/

Στην πρώτη βασική εικόνα της υπηρεσίας υπάρχει ο σύνδεσμος για να ακολουθήσουμε τα βήματα και να φτιάξουμε την πρώτη μας καμπάνια. Ακολουθώντας τον σύνδεσμο «Δημιουργία Νέας Καμπάνιας», οδηγούμαστε στην επιλογή ρυθμίσεων για την καμπάνια μας.

Οι πιο σημαντικές ρυθμίσεις είναι αυτές που έχουμε σημειώσει με μωβ, και η κυριότερη είναι η κόκκινη. Το βασικότερο όλων είναι να θέσουμε έναν ημερήσιο προϋπολογισμό. Δηλαδή τα χρήματα που θα ξοδεύουμε καθημερινά για τις διαφημίσεις μας. Αυτό μας βοηθάει διότι μπορούμε να αλλάξουμε τον ημερήσιο προϋπολογισμό όποια μέρα εμείς θέλουμε, είτε για να τον αυξήσουμε, είτε για να τον μειώσουμε. Στη συνέχεια θέτουμε το maximum CPC(Cost-Per-Click), που σημαίνει το μέγιστο όριο κόστους ανά κλικ της διαφήμισής μας. Όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο άρθρο, οι διαφημίσεις μας χρεώνονται αφού χρησιμοποιηθούν, αφού δηλαδή κάνει κάποιος κάνει κλικ στο σύνδεσμο της διαφήμισής μας. Φυσικά υπάρχουν και περισσότερες ρυθμίσεις για την καμπάνια μας, αλλά σκοπός του άρθρου μας είναι να ενημερώσει τον αρχάριο χρήστη. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε πάντοτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Αφού αποθηκεύσουμε τις ρυθμίσεις μας, το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία διαφήμισης. Θυμίζουμε και πάλι πως η διαφήμιση έχει τίτλο, δυο πεδία περιγραφής και δύο πεδία συνδέσμων. Τα δύο πεδία περιγραφής είναι για να δώσουμε περισσότερη πληροφορία στον χρήστη που θα δει την διαφήμιση. Όσων αφορά τα πεδία συνδέσμων, το ένα είναι για το link που θέλουμε να διαφημίσουμε και το άλλο είναι ο πραγματικός σύνδεσμος, η διεύθυνση στην οποία θα οδηγηθεί ο χρήστης αν κάνει κλικ στη διαφήμισή μας.
Για να γίνει πιο κατανοητό, ας δώσουμε το εξής παράδειγμα. Έστω ότι έχουμε ένα e-shop που πουλάει είδη δώρων και θέλουμε να διαφημίσουμε ένα συγκεκριμένο προϊόν μας, όπως κορνίζες. Η διαφήμισή μας θα είχε τίτλο «Μεταλλικές Κορνίζες». Το πρώτο Link θα είναι η διεύθυνση της σελίδας μας και ο δεύτερος σύνδεσμος θα είναι αυτός που οδηγεί στη συγκεκριμένη σελίδα με τις κορνίζες από το site μας. Αυτό γίνεται γιατί ο πρώτος σύνδεσμος φαίνεται στη διαφήμιση και θέλουμε να αποτυπώνεται καλύτερα στη μνήμη του κοινού μας, το όνομα της ιστοσελίδας μας, αντί για το μακρόσυρτο Link της σελίδας του προϊόντος που διαφημίζουμε. Επιστρέφοντας στη δημιουργία διαφήμισης, διαλέγουμε τίτλο, περιγραφές καθώς και Links. Κατόπιν, αποφασίζουμε ποιες λέξεις-κλειδιά θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και αποθηκεύουμε τη διαφήμισή μας. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε και πάλι πως για τις διαφορετικές λέξεις, στις οποίες θέλουμε να στοχεύσουμε, μπορούμε να δημιουργήσουμε διαφορετικές διαφημίσεις. Αυτό βοηθάει τον χρήστη να βρίσκει γρήγορα αυτό που ψάχνει και να είναι χρήσιμο το site μας γι’ αυτόν, έτσι δημιουργούμε σε αυτόν ένα αυθόρμητο αίσθημα εμπιστοσύνης.

Το τελευταίο μας βήμα είναι να ρυθμίσουμε το πώς θα χρεώνεται ο λογαριασμός που έχουμε δημιουργήσει. Αρχικά επιλέγουμε ανάμεσα στον αν είμαστε επιχείρηση ή ιδιώτης. Στην πρώτη περίπτωση, μπορούμε να δώσουμε και το ΑΦΜ μας για την έκδοση παραστατικών. Σ’ αυτό το σημείο να τονίσουμε, πως αυτή η ρύθμιση δεν αλλάζει ξανά από εμάς και αν θέλουμε να αλλάξουμε από ιδιώτης σε επιχείρηση ή το αντίστροφο, θα πρέπει να δημιουργήσουμε αίτημα στην google. Οι επόμενες ρυθμίσεις έχουν να κάνουν τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώνετε τις διαφημίσεις σας. Υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας με αυτόματες πληρωμές, δηλαδή να χρεώνετε όσο εσείς θέλετε το λογαριασμό σας, και κατόπιν αυτόματα το google να σας χρεώνει στο τέλος του μήνα ή μόλις φτάσετε κάποιο συγκεκριμένο όριο χρημάτων που έχετε θέσει. Ο δεύτερος είναι με προπληρωμή, να προπληρώνετε δηλαδή το ποσό που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για τις καμπάνιες σας. Τονίζουμε πως και αυτές οι ρυθμίσεις είναι μόνιμες και δεν θα μπορέσετε να τις αλλάξετε, οπότε επιλέξτε σοφά. Στη συνέχεια μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία κάποιας πιστωτικής κάρτας ή να δηλώσετε πως θα πληρώνετε σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό, μέσω μεταφοράς χρημάτων.

Αφού συμπληρώσουμε όλα τα παραπάνω, ο λογαριασμός είναι έτοιμος να λειτουργήσει κανονικά και οι διαφημίσεις μας να προβάλλονται στις λέξεις-κλειδιά που έχουμε επιλέξει. Το AdWords μας επιτρέπει να βλέπουμε στατιστικά στοιχεία για τις διαφημίσεις μας και έτσι μπορούμε να παραμετροποιήσουμε τις καμπάνιες μας για να έχουμε αποδοτικότερα αποτελέσματα.
Η Gan Web μπορεί να σας προσφέρει αυτή την υπηρεσία χωρίς κανένα επιπλέον κόστος και να σας συμβουλεύσει για οποιαδήποτε υπάρχουσα δική σας καμπάνια. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.
Ευχαριστούμε για το χρόνο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου