Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Alexa Toolbar


Το toolbar της Alexa είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε σύγχρονο web developer και όχι μόνο.
Διατίθεται για όλους τους browser και είναι πολύ βολικό στη χρήση του.
Προσφέρει πολλές λειτουργίες και μας δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούμε για πολλά πράγματα σε σχέση με τις σελίδες που επισκεπτόμαστε.

Το Alexa Toolbar συλλέγει πληροφορίες από τους χρήστες του Διαδικτύου που το έχουν εγκατεστημένο σε σχέση με το ποιές ιστοσελίδες επισκεφθήκανε, πόσες σελίδες είδανε και πόσο χρόνο περιηγήθηκαν στη κάθε μία. Αυτός ο τρόπος δεν αποτελεί αντικειμενικό κριτήριο σύγκρισης ιστοσελίδων, αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού χρηστών του Alexa Toolbar πλησιάζει την πραγματικότητα και μπορούμε να εξάγουμε σημαντικές πληροφορίες.
Οι λειτουργίες του χωρίζονται σε τρία μέρη:
Στο πρώτο μέρος ο χρήστης μπορεί να μάθει λεπτομέρειες για τη σελίδα στην οποία περιηγείται.
Συγκεκριμένα μπορεί να μάθει :
  • Την κατάταξη της σελίδας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο
  • To pagerank της σελίδας sto google
  • Σχετικά εξωτερικά links με την ιστοσελίδα
  • Παλιότερες σελίδες αποθηκευμένες στις μηχανές αναζήτησης
Πιο συγκεκριμένα η διεθνής κατάταξη της σελίδας βγαίνει απο το μέγεθος της επισκεψιμότητας της και προφανώς όσο πιο μικρός είναι ο αριθμός, σημαίνει πως η σελίδα είναι πιο κοντά στην κορυφή.





Όσoν αφορά τα σχετικά links, είναι οι εξωτερικοί σύνδεσμοι που μπορεί να αναφέρονται στη συγκεκριμένη σελίδα από κάποιες άλλες. Για παράδειγμα αν εμείς αναδημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο από την δική σας ιστοσελίδα και από εμάς σας επισκεφθούν, τότε η ιστοσελίδα μας θα παρέχει σχετικό link προς εσάς. Αυτό βοηθάει στην αναζήτηση γιατί σημαίνει πως η σελίδα σας έχει εξωτερικούς συνδέσμους άρα είναι γνωστή σε περισσότερο κόσμο, οπότε έχει μεγαλύτερο θεωρητικά "ενδιαφέρον" απο άλλες στο διαδίκτυο.
Στο δεύτερο μέρος μπορούμε να δούμε τις σελίδες που έχουν σήμερα αυξημένη επισκεψιμότητα παγκοσμίως όπως και τα keywords με βάση τα οποία γίνονται οι συχνότερες αναζητήσεις.
Τέλος υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο μας επιτρέπει να δούμε αν έχουν γίνει αξιολογήσεις για το site και μπορούμε να γράψουμε και εμείς μία εφόσον το επιθυμούμε.
Κατεβάστε το Alexa Toolbar. (Ανάλογα με τον browser σας, σας μεταφέρει στο κατάλληλο link).
http://www.alexa.com/toolbar
Ελπίζουμε να σας φάνηκε χρήσιμο το άρθρο και να σας βοήθησε να καταλάβετε περισσότερα πράγματα για το διαδίκτυο.
Στο επόμενο μας άρθρο θα μιλήσουμε για το pagerank στο google, τι ακριβώς είναι αυτό, που μας χρησιμεύει και πως μπορούμε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα για τη σελίδα μας.
Χρόνια Πολλά και σας ευχόμαστε ευτυχισμένο το νέο έτος που έρχεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου