Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Facebook Ads - Πώς να διαφημιστείτε στο Facebook

Facebook Advertising
Το Facebook ιδρύθηκε το 2004 από τον φοιτητή του Harvard Mark Zuckerberg και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να σπάσει όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας, ξεπερνώντας ακόμα και το Google! Αυτή τη στιγμή αριθμεί 600εκ. χρήστες παγκοσμίως από τους οποίους τα 3.100.600 είναι Έλληνες. Ένας νέος κόσμος διαφήμισης ανοίγεται μπροστά μας. Στο σημερινό άρθρο θα αναφερθούμε στον τρόπο και τα πλεονεκτήματα της διαφήμισης μέσω Facebook.



Mark Zuckerberg Όλοι όσοι έχετε Facebook θα έχετε παρατηρήσει τις διαφημίσεις που εμφανίζονται δεξιά στην εκάστοτε σελίδα που βρίσκεστε. Αυτό που μάλλον δεν έχετε παρατηρήσει είναι ότι οι διαφημίσεις αυτές σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα σας, την περιοχή σας κ.α. Αυτό είναι το σημείο που το Facebook κερδίζει έδαφος στο Διαδικτυακό Marketing.
Μία εταιρεία συνήθως ξοδεύει ένα σεβαστό ποσό σε διαφήμιση ώστε να αυξήσει το brand awareness της και το πελατολόγιό της. Η διαφήμιση στο Google έχει την μερίδα του λέοντος στο Διαδικτυακό Marketing αλλά το Facebook αρχίζει και ανεβαίνει για δύο βασικούς λόγους: χαμηλότερο κόστος και το πιο σημαντικό, εύκολη και στοχευμένη διαφήμιση.
Cheap AdvertisementΤο Facebook σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις σε ποιους θα εμφανίζεται η διαφήμισή σου, όχι μόνο με βάση τη χώρα αλλά και με βάση το φύλο, την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο και τα ενδιαφέροντα. Με αυτό τον τρόπο η διαφήμιση γίνεται πιο αποδοτική, πιο αποτελεσματική και πιο οικονομική. Αποδοτική και αποτελεσματική γιατί εμφανίζεται μόνο σε χρήστες που καλύπτουν τις προϋποθέσεις που έχετε θέσει ο ίδιος και οικονομική γιατί περιορίζει το κόστος λόγω της μη εμφάνισης σε χρήστες που δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις αυτές. Ας δώσουμε ένα παράδειγμα. Έχετε ένα ταξιδιωτικό γραφείο και έχετε βγάλει μία προσφορά για έναν ρομαντικό προορισμό για δύο άτομα. Το target group που απευθύνεστε είναι άτομα παντρεμένα ή σε σχέση, μεταξύ 25-35 ετών, με ενδιαφέροντα τα ταξίδια. Με απλές ενέργειες μπορείτε να στοχεύσετε τους χρήστες αυτούς με αποτέλεσμα να προωθήσετε ιδανικά την προσφορά σας ανεβάζοντας τις πιθανότητες να αγοραστεί και παράλληλα την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της.

Ας δούμε όμως την διαδικασία της δημιουργίας μιας διαφήμισης στο facebook.

Πηγαίνετε στην σελίδα http://www.facebook.com/advertising και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Έπειτα επιλέγετε Create An Ad. Θα πρέπει να συνδέσετε την διαφήμιση με την ιστοσελίδα σας ή με μία εφαρμογή της εταιρείας σας στο Facebook ή με το pages σας ή το group σας. Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι πρέπει να είστε ο διαχειριστής του group, του page ή του application.
Facebook Ads Tutorial
Στη συνέχεια πρέπει να δώσετε μια περιγραφή για την διαφήμισή σας, μέχρι 25 χαρακτήρες για τον τίτλο και μέχρι 135 χαρακτήρες για την περιγραφή.
Κατόπιν ορίζετε το target group που θέλετε να απευθύνεται η διαφήμιση επιλέγοντας ανάμεσα σε περιοχή, φύλο, ηλικία, λέξεις κλειδιά, μορφωτικό επίπεδο, εργασιακούς χώρους, πολιτικές πεποιθήσεις και προσωπική κατάσταση.
Facebook Ads Tutorial
Στο επόμενο βήμα αποφασίζεται το ποσό που θέλετε να ξοδέψετε συνολικά. Αποφασίζεται αν θέλετε να πληρώνεται με το κλικ ή με την εμφάνιση. Στη συνέχεια ορίζετε το ημερήσιο budget και το μέγιστο ημερήσιο κόστος.
Facebook Ads Tutorial
Τελευταίο βήμα, πληρώνετε με την πιστωτική σας κάρτα.
Διαβάστε προσεχτικά την διαφήμισή σας και δηλώστε αριθμό της κάρτας έτσι ώστε να γίνει η χρέωση. Είστε έτοιμοι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου